Terug naar Nieuws

De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo

Gepubliceerd op:
De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo

U kunt de BMW 6 Serie Gran Turismo bewonderen in de showroom. 

De BMW 6 Serie Gran Turismo biedt een unieke combinatie van een luxueus interieur en veelzijdigheid verpakt in een elegant ontwerp.

De voor BMW zo karakteristieke sportieve elegantie komt vooral tot uitdrukking als je de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo van opzij bekijkt. Dan vallen de lange motorkap, de ver naar achteren geplaatste passagiersruimte, de grote wielbasis (3.070 mm), de ramen zonder stijl en de grote, naar achteren doorgetrokken raampartij op. Daar loopt de daklijn vloeiend naar beneden naar een 64 mm lagere kofferbak. De achterlichten met een driedimensionaal ontwerp voegen een in het oog springend detail toe.

Een ideale mix van rijplezier, rijcomfort en functionaliteit.
Het interieur is ontworpen met een op de bestuurder gerichte cockpit en een zeer ruim passagierscompartiment. De verhoogde zitpositie verbetert het zicht van de bestuurder en zorgt – samen met de ergonomische indeling – al voor een gevoel van rijplezier. De belijning van het interieur, de gebruikte materialen en de degelijke constructie stralen vakmanschap uit en dragen bij aan het premium gevoel. De achterpassagiers zitten op drie separate stoelen, met een ruime hoeveelheid beenruimte. Ondanks de lagere daklijn is de hoofdruimte toch flink toegenomen. Tegelijkertijd zorgen nieuw ontworpen stoelen samen met verbeterde geluidsisolatie voor nog meer rijcomfort. Met de optioneel verkrijgbare elektrisch te verstellen achterstoelen kunnen de passagiers de hoek van de rugleuning aanpassen.
Uniek veelzijdig besturingssysteem.
De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo heeft een uniek en veelzijdig besturingssysteem waarmee de bestuurder de auto, de navigatie, de communicatie en de infotainment kan bedienen. Centraal daarin staat iDrive dat is voorzien van een Touch Controller op de middenconsole en een Control Display, nu in de vorm van een vrijstaand touchscreen. Het display heeft een hoge resolutie en een schermdiagonaal van 10,25 inch met een overzichtelijke indeling die een intuïtieve bediening ondersteunt.
De BMW 6 Serie Gran Turismo heeft daarnaast stembediening en BMW gebaarbediening. Ook is de nieuwe versie van het BMW head-up display leverbaar als optie met een 70% grotere projectie dan voorheen.

Uitgebreide rij-assistentiesystemen.
De rijassistentiesystemen in de BMW 6 Serie Gran Turismo maken gebruik van een nieuwe stereocamera en hebben optioneel een radar- en ultrasoon sensorsysteem om de omgeving van de auto te monitoren. Collission en Pedestrian Warning met City Collision Mitigation is eveneens standaard. Verder vermeldt de lijst met opties onder meer een verbeterde versie van Active Cruise Control met Stop & Go functie. Dit werkt tot een snelheid van 210 km/u. De Steering en Lane Control Assistant (die hetzelfde snelheidsbereik heeft) signaleert wegmarkeringen en registreert andere voertuigen, waardoor het de bestuurder helpt om de auto in de juiste rijbaan te houden. Het Lane Departure en Lane Change Warning systeem, Side Collision Warning en de uitwijk-hulp vergroten eveneens het gemak en de veiligheid door de bestuurder eventueel met correcties te ondersteunen. Crossing Traffic Warning, Priority Warning, Crossroads Warning en Wrong-way Warning dragen bij aan het voorkomen van gevaarlijke situaties. Naast al deze veiligheidssystemen is de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo ook leverbaar met Remote Control Parking.

 

De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo is leverbaar vanaf  € 72.741,-

 

Meer informatie          Vraag een proefrit aan

Bekijk ook

RESERVEER NU DE BMW IX3
RESERVEER NU DE BMW IX3
Exclusief bij VMD Groep. Naar verwachting komt de BMW iX3 in 2020 op de Nederlandse markt. Wilt u als één van de eersten in Nederland rijden in een deze volledig elektrische SUV …
Lees het hele bericht
 
VMD Groep wederom Erkend Duurzaam.
VMD Groep wederom Erkend Duurzaam.
Vriesendijk, Martinistad en Dijker blijven ook de komende 2 jaar officieel Erkend Duurzame autobedrijven. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat onze vestiging…
Lees het hele bericht