Terug naar Nieuws

Martinistad levert 10 elektrische deelauto's voor pilot UMCG.

Gepubliceerd op:
Martinistad levert 10 elektrische deelauto's voor pilot UMCG.

Begonnen vanuit een inspirerend idee en nu werkelijkheid. Elektrische deelauto's inzetten voor zakelijke kilometers. De kick-off van CommShare, Campus Groningen community sharing service, vond 10 februari 2020 plaats in het UMCG te Groningen. 

 

 

Martinistad leverde de 10 Elektrische deelauto's - 6 BMW i3's, een BMW 330e Plug-in Hybride, 2 elektrische MINI's en een BMW 530e Plug-in Hybride, die zullen worden ingezet voor medewerkers van het UMCG die veel zakelijke kilometers maken. Middels een app zijn de auto's te reserveren en te openen. Tegen vergoeding worden de deelauto's ook beschikbaar gesteld voor privégebruik.

Henk Snapper, lid Raad van Bestuur van het UMCG zegt trots te zijn om als eerste mee te kunnen doen aan het programma: “Als UMCG hebben we een voorbeeldfunctie voor de stad en regio op het gebied van duurzaamheid, het reduceren van co² uitstoot en gezond ouder worden.”

De pilot met de deelauto’s duurt in eerste instantie een jaar waarin de focus ligt op samen leren, verbeteren en optimaliseren.

 


 

 
     

Bekijk ook

DE NIEUWE BMW X6
DE NIEUWE BMW X6
  Innovatief en hoogst onderscheidend BMW onthult een nieuwe generatie van het model dat de basis legde voor een innovatief en hoogst onderscheidend nieuw type auto: de Sports Activity Coup&e…
Lees het hele bericht
 
DE NIEUWE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.
DE NIEUWE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.
  BMW breidt het gamma van de nieuwe BMW 8 Serie verder uit met een vierdeurs sportauto in het luxe premium segment. De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé heeft een onderscheidend karak…
Lees het hele bericht