Heeft u gevonden wat u zocht?

* Unieke zoekservice: VMD Matchmaker. Vind de auto die voldoet aan uw specifieke wensen.
Vul uw wensen in en u krijgt een mailtje als wij een match hebben gevonden.
Terug naar Nieuws en Acties

Zonnepanelen bij Martinistad

Gepubliceerd op:
Zonnepanelen bij Martinistad

Vanaf april 2018 ligt op het dak van onze vestiging Martinistad in Groningen een waar zonnepanelenveld. Hiermee is Martinistad het eerste autobedrijf in Noord-Nederland die zijn elektrische demovoertuigen laat rijden op – zelf opgewekte - Groningse zonne-energie.

Duurzaamheid zit diep geworteld in de bedrijfscultuur en -strategie van BMW. Als Erkend Duurzaam bedrijf is voor Martinistad het opwekken van eigen elektriciteit dan ook een logische stap naar een meer duurzame en milieubewuste toekomst. Zonne-energie is een van de meest duurzame energievormen omdat het opwekken van energie d.m.v. zonnepanelen op geen enkele manier CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Bovendien is de zon een onuitputtelijke energiebron. 

Het dak van ons pand aan de Kieler Bocht 13 in Groningen werd, na een uitgebreide keuring, geschikt bevonden voor het plaatsen van zonnepanelen. Een aantal weken later was het zo ver en werden de panelen geleverd en op het dak geïnstalleerd.

   De zonnepanelen zijn afgeleverd.

 

 De panelen worden op het dak getakeld.  

 

Onze elektrische en plug-in hybride BMW demovoertuigen worden voortaan geladen met de door onszelf opgewekte elektriciteit. Als we kijken naar de 100% emissievrije BMW i3, die ook nog eens milieubewust en duurzaam geproduceerd wordt, dan is het laden met zelf opgewekte zonne-energie de volgende stap naar het volledig milieubewust en duurzaam rijden. 

Bekijk ook

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé
De nieuwe BMW 2 Serie Coupé
Krachtige proporties ontmoeten sportieve dynamiek: ontdek de nieuwe BMW 2 Serie Coupé. Door de met 31 mm vergrote spoorbreedte ten opzichte van zijn voorganger en dankzij de in deze klasse unie…
Lees het hele bericht
 
De BMW i4
De BMW i4
De eerste volledig elektrische BMW i4 biedt wendbaarheid en dynamiek voor het BMW typerende rijplezier, maar ook comfort en moderne functionaliteit. De i4 combineert sportieve duurzaamheid en gra…
Lees het hele bericht