Terug naar Nieuws

Zonnepanelen bij Martinistad

Gepubliceerd op:
Zonnepanelen bij Martinistad

Vanaf april 2018 ligt op het dak van onze vestiging Martinistad in Groningen een waar zonnepanelenveld. Hiermee is Martinistad het eerste autobedrijf in Noord-Nederland die zijn elektrische demovoertuigen laat rijden op – zelf opgewekte - Groningse zonne-energie.

Duurzaamheid zit diep geworteld in de bedrijfscultuur en -strategie van BMW. Als Erkend Duurzaam bedrijf is voor Martinistad het opwekken van eigen elektriciteit dan ook een logische stap naar een meer duurzame en milieubewuste toekomst. Zonne-energie is een van de meest duurzame energievormen omdat het opwekken van energie d.m.v. zonnepanelen op geen enkele manier CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Bovendien is de zon een onuitputtelijke energiebron. 

Het dak van ons pand aan de Kieler Bocht 13 in Groningen werd, na een uitgebreide keuring, geschikt bevonden voor het plaatsen van zonnepanelen. Een aantal weken later was het zo ver en werden de panelen geleverd en op het dak geïnstalleerd.

   De zonnepanelen zijn afgeleverd.

 

 De panelen worden op het dak getakeld.  

 

Onze elektrische en plug-in hybride BMW demovoertuigen worden voortaan geladen met de door onszelf opgewekte elektriciteit. Als we kijken naar de 100% emissievrije BMW i3, die ook nog eens milieubewust en duurzaam geproduceerd wordt, dan is het laden met zelf opgewekte zonne-energie de volgende stap naar het volledig milieubewust en duurzaam rijden. 

Bekijk ook

DE NIEUWE BMW X6
DE NIEUWE BMW X6
  Innovatief en hoogst onderscheidend BMW onthult een nieuwe generatie van het model dat de basis legde voor een innovatief en hoogst onderscheidend nieuw type auto: de Sports Activity Coup&e…
Lees het hele bericht
 
DE NIEUWE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.
DE NIEUWE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.
  BMW breidt het gamma van de nieuwe BMW 8 Serie verder uit met een vierdeurs sportauto in het luxe premium segment. De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé heeft een onderscheidend karak…
Lees het hele bericht