Terug naar Nieuws

Zonnepanelen bij Martinistad

Gepubliceerd op:
Zonnepanelen bij Martinistad

Vanaf april 2018 ligt op het dak van onze vestiging Martinistad in Groningen een waar zonnepanelenveld. Hiermee is Martinistad het eerste autobedrijf in Noord-Nederland die zijn elektrische demovoertuigen laat rijden op – zelf opgewekte - Groningse zonne-energie.

Duurzaamheid zit diep geworteld in de bedrijfscultuur en -strategie van BMW. Als Erkend Duurzaam bedrijf is voor Martinistad het opwekken van eigen elektriciteit dan ook een logische stap naar een meer duurzame en milieubewuste toekomst. Zonne-energie is een van de meest duurzame energievormen omdat het opwekken van energie d.m.v. zonnepanelen op geen enkele manier CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Bovendien is de zon een onuitputtelijke energiebron. 

Het dak van ons pand aan de Kieler Bocht 13 in Groningen werd, na een uitgebreide keuring, geschikt bevonden voor het plaatsen van zonnepanelen. Een aantal weken later was het zo ver en werden de panelen geleverd en op het dak geïnstalleerd.

   De zonnepanelen zijn afgeleverd.

 

 De panelen worden op het dak getakeld.  

 

Onze elektrische en plug-in hybride BMW demovoertuigen worden voortaan geladen met de door onszelf opgewekte elektriciteit. Als we kijken naar de 100% emissievrije BMW i3, die ook nog eens milieubewust en duurzaam geproduceerd wordt, dan is het laden met zelf opgewekte zonne-energie de volgende stap naar het volledig milieubewust en duurzaam rijden. 

Bekijk ook

RESERVEER NU DE BMW IX3
RESERVEER NU DE BMW IX3
Exclusief bij VMD Groep. Naar verwachting komt de BMW iX3 in 2020 op de Nederlandse markt. Wilt u als één van de eersten in Nederland rijden in een deze volledig elektrische SUV …
Lees het hele bericht
 
VMD Groep wederom Erkend Duurzaam.
VMD Groep wederom Erkend Duurzaam.
Vriesendijk, Martinistad en Dijker blijven ook de komende 2 jaar officieel Erkend Duurzame autobedrijven. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat onze vestiging…
Lees het hele bericht